Miesto kde sa jedlo stáva liekom
Čučoriedky
Malý zázrak prírody
Veľmi rada vnímam jedlo ako najbezpečnejšiu formu lieku (bez vedľajších účinkov). Čučoriedky sú pre mňa v tomto ohľade malým zázrakom prírody. Skvelé účinky pre zdravie zabalené do chutných malých bobúľ. Cena je vyššia, ale stoja za každý cent. Takže, prečo sa oplatí si ich dať viackrát do týždňa? Budem stručná:
- Črevo - vysoký obsah polyphenolov doslova kŕmi dobré baktérie v črievku, zároveň, pomáhajú pri hnačke.
- Pečeň, srdce - mimoriadne vysoký obsah antioxidantov pomáha pečeni pri detoxikácii, čím sa následne uľaví všetkým orgánom aj pokožke.
- Nervová sústava - upokojenie.
- Imunita a pokožka - vit. C.
- Močový mechúr - bránia šíreniu baktérií
- + vit. K a iné
Rovnako ako ostatné bobuľové ovocie, čučoriedky majú nižší glykemický index, teda, sú vhodné aj z hľadiska rovnováhy cukru v krvi. Čučoriedky sú navyše jediné nízko histaminové “bobule”.
Mohlo by ťa zaujímať: